Fõ tartalom

RSS
2019 - Brigád a Szebb Tardoskeddért
Number of images in category: 26
Category Viewed: 12x
2019 - Pedagógus nap
Number of images in category: 23
Category Viewed: 8x
2019 - Csányi Péter kiállítása a Faluházban

A faluház galériájában rendszeresen szervezünk olyan tárlatot, melyeken tardoskeddi művészek alkotásait mutatjuk be. Szerencsére nem volt ez másképp 2019. március 8-án sem, amikor Mgr. Art. Csányi Péter, grafikusnak önálló kiállítása nyílt „Más identitás” címmel. A kiállítás rendhagyó, mert teljesen újfajta látásmódot, grafikai munkákat láthatunk kiállítva. Ilyenre még nem volt példa galériánkban.

Mgr. Art Csányi Péter Vágsellyén született, s nem sokkal ezután a család Tardoskeddre költözött, hisz a gyökerek, a rokonok ide kötik őket. A középiskolai tanulmányait a pozsonyi művészeti középiskolában folytatta - reklámgrafikusként, majd a Besztercebányai Művészeti Főiskolán tanult grafikus szakon. Csányi Péter grafikái nem mindennapiak, nagyon részletesen kidolgozottak, és igen sajátos képzeletvilágot tükröznek. A kiállításon a hagyományos grafikai műfajok mellett, láthatnak fotó alapú számítógépes grafikát és a technikai fejlődés nyújtotta egyéb újszerű megoldásokat, a popkultúrát bíráló grafikákat, de a képregény világába is betekintést kapunk. Az alkotások különféle nézőpontból fogalmazzák meg az alkotó vízióját a térről, a tárgyról, a világról alkotott véleményéről. A tárlat elsődleges célja, hogy bemutassa Csányi Péter nem mindennapi illusztrációit, rajzait, alkotásait a nagyközönségnek. Másodsorban Péter a kiállítást szociális és művészeti küldetésnek tekinti, hogy minél több embert alkotásra buzdítson! Nem titkolt célja, hogy grafikáival ösztönözze a fiatalokat álmaik megvalósítására.

Köszönjük Péternek, hogy megosztotta velünk ezeket a kivételes, rendkívül szokatlan grafikákat, rajzokat. További jó munkát, töretlen alkotókedvet, végtelen kreativitást, szakmai sikereket kívánunk!

A kiállítás 2019. május 3-ig tekinthető meg.

Mgr. Rybár Csilla

 

Number of images in category: 14
Category Viewed: 3x
2019 - Megemlékezés az 1848/49 hősökről
Number of images in category: 34
Category Viewed: 8x
2019 - V. Disznótoros fesztivál
Number of images in category: 38
Category Viewed: 62x
2019 - Tavaszi szünet a faluházban
Number of images in category: 16
Category Viewed: 25x
2019 - Nyugdíjasklub teadélutánja
Number of images in category: 19
Category Viewed: 26x
2019 - Batyubál a Csemadok HA
Number of images in category: 25
Category Viewed: 50x
2019 - Helyi Vöröskereszt szervezte véradók bálja
Number of images in category: 18
Category Viewed: 33x
2019 - Szemerényi K. M.T.Ny. Alapiskola Fasangi bálja
Number of images in category: 14
Category Viewed: 27x
2019 - J.A.Komenský Alapiskola szülők, tanítók bálja
Number of images in category: 14
Category Viewed: 24x
2019 - Zászló Vasutas Egyesület bálja
Number of images in category: 10
Category Viewed: 22x
2019 - Pálinkabarátok 6. találkozója
Number of images in category: 29
Category Viewed: 96x
2019 - Sakkverseny Tardoskedd község polgármesterének vándorserlegéért - 2. évfolyam

Éppen hogy csak beköszöntött az új év, a Faluházban máris elkezdődtek az események. 2019. január 5-én sakkversenyt szerveztek Tardoskedd község polgármesterének vándorserlegéért  Bara Mihály községi képviselő főszervezésében. Második ízben találkoztak e sportág kedvelői, összesen 17-en, akiket Bara Mihály, ill. Tóth Marián polgármester úr üdvözöltek.

A versenyszabályok és feltételek ismertetése után kezdetét vette a sakkozás. A játékosok 3 korcsoportban játszottak. Hat fiú a 13 évnél fiatalabbak kategóriájában versenyzett,  öten a 13-17 évesek korcsoportjában játszottak és 6-an alkották a felnőttek csapatát. Az utolsó mérkőzések az esti órákban értek véget.

 

Number of images in category: 33
Category Viewed: 74x
2018 - Tardoskeddi karácsonyi képeslap c. verseny kiértékelése
Number of images in category: 39
Category Viewed: 103x
2018 - Adventi koncert és karácsonyi vásár
Number of images in category: 131
Category Viewed: 219x
2018 - Tardoskeddre is ellátogatott a Mikulás
Number of images in category: 14
Category Viewed: 52x
2018 - A Tardoskeddi Képzőművészeti Klub kiállítás megnyitója

2018. december 3-án a Faluház galériájában a Tardoskeddi Képzőművészeti Klub kiállítás megnyitója zajlott, ahol 6 ügyes tardoskeddi amatőr képzőművész Jaššo Alžbeta, Benkő Mária, Borbély Magdolna, Balogh Klára, Darázs-Balogh Katalin és Vasko Andrea képeit lehet megnézni.

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 49x
2018 - Az adventi koszorú első gyertyájának meggyútjása
Number of images in category: 24
Category Viewed: 117x
2018 - Névadó ünnepség
Number of images in category: 33
Category Viewed: 98x
2018 - A képviselő-testület alakuló ülése

2018. november 29-én került sor Tardoskedden a községi választmány alakuló ülésére. Az ünnepi eseményen elsőként Mogrovič Renáta, a helyi választási bizottság jegyzőkönyv írója ismertette az önkormányzati választások tardoskeddi eredményeit, majd az újramegválaszott polgármester Tóth Marián, mérnök és 11 képviselő ünnepélyesen letették az esküt és Bc. Borbély Líviától, a helyi választási bizottság elnökétől átvették a megválasztásukat igazoló bizonylatot. Az ülésen megválasztották az alpolgármestert. Ezt a tisztséget az elkövetkező négy évben – ugyanúgy, mint eddig - Halász Gabriella tölti be.

A polgármesternek és a képviselőknek gratulálunk és sok sikert kívánunk az előttük álló négy éves munkájukhoz.

 

Number of images in category: 39
Category Viewed: 112x
2018 - A Juhász kúria ünnepélyes átadása
Number of images in category: 20
Category Viewed: 97x
2018 - Jubilánsok ünnepsége
Number of images in category: 42
Category Viewed: 161x
2018 - XX. Szent István Napok
Number of images in category: 145
Category Viewed: 411x
2018 - Faragványok ünnepélyes átadása
Number of images in category: 17
Category Viewed: 52x
2018 - Szikora György labdarúgótorna

Megvalósult Nyitra Megye Önkormányzatának jóvoltából.

 

Number of images in category: 31
Category Viewed: 164x
2018 - Fafaragók találkozója
Number of images in category: 20
Category Viewed: 51x
2018 - Sport és relaxációs nap a termálfürdőben

A civilizációs betegségekben szenvedők és a szlovákiai fogyatékosok helyi alapszervezete 2018. június 26-án IV. alkalommal szervezett sport és relaxációs napot a helyi termálfürdőben. Az eseményen az érsekújvári járás több alapszervezete is részt vett. A tagok különböző versenyszámokban mérkőztek meg: darts, célba dobás labdával és gránátlabdával, teke és kapura lövés. A tardoskeddi csapat nagyszerűen helytállt, az összesítés során a 2. helyen végzett. Öt emléklapot kaptunk, Svetko Gyula és Tóth Zoltán 2-2, Černák Péter 1 emléklapban részesült. Gratulálunk. Látni, hogy tagjai aktívak és sportosak.

Aki nem jött el, az bizony bánhatja, mert a sportban megfáradt résztvevőket az Érsekújvári Egészségügyi Szakközépiskola diákjai PaedDr. Tóth Katalin vezetésével alaposan megmasszírozták. Ezenkívül volt vérnyomás- és cukorszint mérés is. Nagyon szépen köszönjük az iskolának, hogy ismét szakítottak ránk időt, és eljöttek. A sportolás és a fürdőzés alatt élő zene szólt, amely kellemesebbé tette az egész napos fürdőbeli tartózkodásunkat. Ebédre PIZZA EXPRESS ízletes pizzáját lehetett elfogyasztani, de a résztvevők a termálfürdő büféjében szintén választhattak a frissítők közül. Az eredményhirdetést követően egy kicsit táncoltunk, énekeltünk, majd délután 3 óra körül lassan mindenki távozott. Reméljük, jó élményekkel tértek haza, abban a tudatban, hogy jövőre újra találkozunk.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a polgármester úrnak, Tóth Marian mérnöknek, hogy IV. alkalommal szervezhettük meg itt Tardoskedden a sport és relaxációs napot. Köszönetünket fejezzük ki  továbbá a képviselő-testületnek az anyagi és erkölcsi támogatásért, Németh úrnak és kollektívájának a finom ebédért, és minden szponzorunknak, akik segítették és segítik szervezetünk tevékenységét az egész évben. Nagyon szépen köszönjük.

 

Number of images in category: 15
Category Viewed: 81x
2018 - Gyermeknapra és a nyári idény megnyitója a termálfürdőben
Number of images in category: 157
Category Viewed: 409x
2018 - 25 éves a Rozmaring Dalkör
Number of images in category: 44
Category Viewed: 198x
2018 - A helyi rokkantszervezet jubilánsainak köszöntése
Number of images in category: 21
Category Viewed: 157x
2018 - 95 éves szépkorúak köszöntése

Látogatóban 95 éves jubilánsainknál 

Áprilisban községünk polgármestere Tóth Marián kedves kötelességnek tett eleget. Felkereste Tardoskedd legidősebb lakosait Drenina Rozáliát és Balla Máriát, hogy az önkormányzat és a község nevében gratuláljon 95. születésnapjuk alkalmából.

Rozi néni sokmindent átélt az élete során, de azt vallja, csak a szépre, jóra kell emlékezni. Legszívesebben a családjáról mesél.  Négy fiút nevelt fel, közülük csak a legfiatalabb lakik Tardoskedden, a többiek Tótmegyeren, Perbetén és Csehországban élnek. Nyolc unokája, tíz dédunokája és 1 ükunokája van. Bár egyedül él, nem unatkozik. A családból, rokonságból mindig felkeresi valaki, hogy szükség esetén segítsenek neki vagy elbeszélgessenek vele.  Ezenkívül sokat telefonál is. Elsősorban Magyarországon élő nővérével tartja így a kapcsolatot, aki szerzetes nővér, és novemberben volt 99 éves.     

Balla Mária halláskárosult kisebbik lányával él kettesben közös háztartásban, így kéznél van a segítség számára. Az idősebb lánya  azonban szintén a községben lakik, és ha kell, ő is segíti az édesanyját. Mariska néni élete során szintén sok nehézséggel küszködött, átélt világháborút, deportálást, jegyrendszert, árvizet... Minderre a mai napig tisztán emlékszik. Lányai, három unokája, négy dédunokája igyekeznek elfeledtetni vele a szomorú gondolatokat, és szebbé tenni a napjait. 

Az ünnepelteknek szívből gratulálunk a jubileumukhoz!

 

Number of images in category: 13
Category Viewed: 82x
2018 - A Nyugdíjasklub anyaknapi ünnepsége
Number of images in category: 29
Category Viewed: 160x
Majális (87)
2018 - Majális
Number of images in category: 87
Category Viewed: 323x
2018 - Rokkant Szervezet HA évzáró ülése
Number of images in category: 12
Category Viewed: 85x
2018 - Szebb Tardoskeddért brigád 2018
Number of images in category: 21
Category Viewed: 168x
2018 - Tóth Ferenc fotókiállítása
Number of images in category: 25
Category Viewed: 202x
2018 - Megemlékezés a 1848/49-es szabadságharc áldozatairól
Number of images in category: 41
Category Viewed: 211x
2018 - Pedagógus nap
Number of images in category: 36
Category Viewed: 176x
2018 - Március 15. megemlékezés Környén
Number of images in category: 9
Category Viewed: 90x
2018 - IV. Disznótoros fesztivál
Number of images in category: 65
Category Viewed: 284x
2018 - Tavaszi szünet a faluházban
Number of images in category: 24
Category Viewed: 164x
2018 - Nyugdíjasklub farsangi teadélutánja
Number of images in category: 28
Category Viewed: 166x
2018 - Vasutas Zászló Egyesület bálja
Number of images in category: 23
Category Viewed: 211x
2018 - J. A. Komensky Alapiskola szülő-pedagógus bálja
Number of images in category: 20
Category Viewed: 104x
2018 - Önkéntes véradók bálja

Köszönet az önzetlenségért

Ha február, akkor farsang, ha farsang, akkor bálok...többek között Tardoskedden is. Mindenképpen ki kell közülük emelni az önkéntes véradók táncmulatságát, amely nemcsak a szórakozásról szól, de a többszörös véradók tiszteletére szervezi meg a Szlovák Vöröskereszt Helyi Alapszervezete Mgr. Geró Margit elnökkel az élen. 2018. február 24-én 20 véradónk vehette át Tóth Marián polgármestertől és Igrényiová Radka, az Érsekújvári Járási Vörökereszt igazgatónőjétől a Jánsky érdemérmeket. Kilencen nem tudtak jelen lenni, de természetesen ők is megkapták az érmeket önzetlenségükért.

Bronz Jánsky érdemérem (10-szeres véradás): Birkus István, Bíróczi Balázs, Bogdány Patrik, Bc. Borbélyová Eva, Csányi Melinda, Juhász Marián, Ladics Tamás, Marsovszky Attila, Ölveczki Roderik, Száraz Gábor, Takáč Andrej

Ezüst Jánsky érdemérem (20-szoros véradás): Borbély György, Csányi Adriana, Csikós Csaba, Hegedűs Diana, Kollár Katalin, Labai Gábor, Mgr. Ludas Roman, Marenčák Miriam, Szabó Laura,Vanya Éva

Arany érdemérem (30 ill. 40-szeres véradás): Mgr. Balogh Ingrid, Fazekas Aneta, Holetz Štefan, Ludaš Péter, Orbán István, Solčan Miroslav

Gyémánt érdemérem (80-szoros véradás): Jaššo Ferenc, Mojzes Péter

Nagyon szépen köszönjük példaértékű cselekedetüket.

 

Number of images in category: 38
Category Viewed: 220x
2018 - Szemerényi Károly M.T.Ny. Alapiskola szülők és pedagógusok farsangi bálja
Number of images in category: 20
Category Viewed: 125x
2018 - Csemadok batyubálja
Number of images in category: 26
Category Viewed: 179x
2018 - V. Pálinkabarátok találkozója

2018. január 26-án 5. alkalommal szervezték meg a faluházban a Tardoskeddi pálinkabarátok találkozóját, amely most is, mint mindig, pálinkakóstolóval, és a legjobb házi pálinkák versenyével volt egybekötve.  A résztvevők 0,7 l pálinkával nevezhettek be, amelyek 5 kategóriában voltak értékelve. Az italokat nemcsak a szakemberekből álló zsűri értékelte pontozással Varga Edit vezetésével, hanem maguk a versenyzők is. Többek között a szeszes ital színének és illatának tisztaságát, az illat és az íz intenzitását, harmóniáját értékelték.

 

Eredmények:

Alma, körte kategória: 3. Vanya Péter, 2. Méri János, 1. Török Mihály

Kajszi és őszibarack kategória: : 3. Vince Gyula, 2. Marenčič Igor, 1. Vanya Tibor

Szilva, meggy kategória:: 3. Bédi Arnold, 2. Méri János,  1. Török Mihály

Bor, szőlő, törköly kategória:: 3. Sztíszkala Norbert, 2. Vanya Péter, 1. Zelenka György

Egyéb: 3. Holubec Milan, 2. Mladoniczky István, 1. Tóth Zoltán

 

Különdíj: Mladoniczky István.  Mindenkinek gratulálunk.

 

Number of images in category: 30
Category Viewed: 200x
2018 - Workshop a pótföldek újraigazolásáról Csicsai Gábor államtitkárral

Ez év tavaszától érvénybe lép a 504/2003 számú a mezőgazdasági földterületek bérletéről szóló törvény legújabb novelizációja.  Tekintettel, hogy a novelizáció gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban számos kérdés merült fel, a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium úgy döntött, hogy gyakorlati értelmező workshopot rendez a témával kapcsolatban több településen. Tardoskedden a workshop 2018. január 30-án került megrendezésre a faluházban, ahol Csicsai Gábor, földművelésügyi államtitkár tartott előadást a módosításról, majd válaszolt az érintett lakosok kérdéseire, akik nagy számban jöttek el.

 

Number of images in category: 6
Category Viewed: 131x
2018 - Sakkverseny Tardoskedd község polgármesterének vándorserlegéért

Hosszú idő után 2018. január 6-án sakkversenyt szerveztek a Faluházban, mégpedig Tardoskedd község polgármesterének vándorserlegéért. A rendezvényen több korosztály képviseltette magát, így a versenyzők 3 kategóriában mérték össze tudásukat.  A szabályokkal a főszervező Bara Mihály ismertette a résztvevőket.     A játszmák max. 30 percig tartottak, s ezalatt az idő alatt a játékosoknak legalább 15 lépést kellett megtenniük.  A csoport győztese a legtöbb pontot elérő játékos lett. 

 

Eredmények:

A 12 éven aluliak: 1. Csányi Kristóf, 2. Birkus Bálint Máté

12 és 15 év közöttiek: 1. Mészáros Tomáš, 2. Csányi Balázs, 3. Tóth Gergő, 4. Vavrecky Ádám

Felnőttek:  1. Csernák Vince, 2. Bara Tamás, 3. Stanislav Dekan

 

Number of images in category: 19
Category Viewed: 130x
2017 - Karácsonyi vásár
Number of images in category: 55
Category Viewed: 383x
2017 - Vidám évbúcsúztató Tardoskedden

Tardoskedden 2017. december 28-án délután vidám év búcsúztató műsort rendezett a Csemadok helyi alapszervezete.

 

Number of images in category: 22
Category Viewed: 224x
2017 - Mikulás Tardoskedden
Number of images in category: 37
Category Viewed: 285x
2017 - „A polgármester karácsonyi képeslapja“ verseny kiértékelése
Number of images in category: 17
Category Viewed: 156x
2017 - Névadó ünnepség
Number of images in category: 39
Category Viewed: 238x
2017 - Balogh Lídia kiállítása
Number of images in category: 11
Category Viewed: 155x
2017 - A tardoskeddi lakosok kitelepítésének 70. évfordulója
Number of images in category: 35
Category Viewed: 337x
2017 - Jubilánsok ünnepsége

Október nemcsak egy átlagos őszi hónap, de egyben az Idősek iránti tisztelet hónapja is. Ekkor köszöntjük községünkben a kerek születésnapjukat ünneplő idősebb lakosainkat. Ebből az alkalomból a helyi nyugdíjasklub és községünk önkormányzata ismét összefogott és október 25-én ünnepi műsort szervezett a 70,80 és 90 éves lakosainknak. 

Idén több mint 80 lakosunk jubilál, azaz ünnepli kerek születésnapját. A szervezők örömére sokan eljöttek közülük az ünnepélyre, és biztosak vagyuk benne, hogy ezt nem bánták meg, és kellemes perceket töltöttek el a Faluházban. Az ünnepelteket és a meghívott vendégeket, elsőként Buják Erzsébet a délután háziasszonya köszöntötte, majd Tóth Marián mérnök, polgármester vette át a szót. Beszédében a idős kor pozitívumait emelte ki. A Rozmaring dalkör műsora igencsak változatos volt. Az alkalomhoz illő dalok, versek és énekek váltották egymást.

Jubiláló szépkorú lakosainknak mi is sok szeretettel gratulálunk, további jó erőt, egészséget kívánunk valamennyiüknek.

 

Number of images in category: 22
Category Viewed: 333x
2017 - Mészáros Anton zongorakoncertje
Number of images in category: 3
Category Viewed: 251x
2017 - Az edzőpark átadása
Number of images in category: 25
Category Viewed: 330x
2017 - Soha többé háborút c. kiállítás a Faluházban

Október 21-én a Faluházban „Soha többé háborút!“ címmel kiállítás nyílt a Kamocsai Katonai Történelmi Klub és az oroszkai Military Múzeum szervezésében, valamint Tardoskedd Község támogatásával. A kiállítás címe nem véletlen, tudatosan választottuk, hogy bemutassuk a látogatóknak, milyen nehéz is volt a katonák élete a háborúkban, s hogy többé ne keljen elszenvednünk ennyi emberáldozatot követelő háborúkat.

 

 

Number of images in category: 28
Category Viewed: 331x
2017 - Kollárová Dorka kiállítása

2017. 9. 21-én az érsekújvári születésű Kollárová Dorka festmény kiállítása nyílt a Faluház galériájában.  Bár a fiatal képzőművész a közeli járási székhelyről származik, apai ágon tardoskeddi gyökerei vannak.  Nagyszülei és több rokona a mai napig a községünkben él.  

Kollárová Dorka 1983-ban született.  Autodidaktaként kezdett, majd 2004-2008 között a Nyitrai Konstantín Filozófus Egyetem Pedagógiai karán képzőművészetet tanult. Jelenleg Pozsonyban él, ahol a művészeti szektorban dolgozik.

A kiállítás 2017. 11. 3-ig tekinthető meg.Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Number of images in category: 17
Category Viewed: 290x
2017 - Sportnap a Rokkant Szervezet Helyi Alapszervezetének rendezésében
Number of images in category: 21
Category Viewed: 532x
2017 - XIX. Szent István Napok - Hétfői zárórendezvények a termálfürdőben
Number of images in category: 71
Category Viewed: 1110x
2017 - XIX. Szent István Napok - LGT Revival Band és a Premier zenekar koncertje
Number of images in category: 34
Category Viewed: 699x
2017 - XIX. Szent István Napok - Búcsúi futballmérkőzés
Number of images in category: 14
Category Viewed: 347x
2017 - XIX. Szent István Napok - Folklórfesztivál
Number of images in category: 94
Category Viewed: 1211x
2017 - XIX. Szent István Napok - Folklórcsoportok felvonulása
Number of images in category: 17
Category Viewed: 307x
2017 - XIX. Szent István Napok - Ízek utcája a Felvégi parkban
Number of images in category: 241
Category Viewed: 2623x
2017 - XIX. Szent István Napok - Szent István-napi futás
Number of images in category: 189
Category Viewed: 2174x
2017 - XIX. Szent István Napok - Koncertsorozat
Number of images in category: 29
Category Viewed: 632x
2017 - XIX. Szent István Napok - Koszorúzás a Szent István szobornál
Number of images in category: 98
Category Viewed: 1090x
2017 - XIX. Szent István Napok - Kiállitás megnyitója
Number of images in category: 36
Category Viewed: 652x
2017 - XIX. Szent István Napok - Ünnepi képviselő-testület
Number of images in category: 90
Category Viewed: 1227x
2017 - Szikora György labdarúgótorna
Number of images in category: 72
Category Viewed: 1024x
2017 - Nyári tábor a Faluházban
Number of images in category: 37
Category Viewed: 574x
2017 - Gyermeknap és évadnyitó a termálfürdőben
Number of images in category: 64
Category Viewed: 943x
2017 - A helyi rokkantszervezet évzáró taggyűlése

2017. április 26-án évzáró taggyűlésre hívta tagságát a Rokkantnyugdíjasok és Mozgáskorlátozottak Helyi Alapszervezete. A rendezvényt Janega László vezetőségi tag nyitotta meg. A tagság az ülés programjának elfogadása után jóváhagyta a szavazat számláló és javasló bizottságot. A szavazat számláló bizottságot: Kovács Magdolna, Mogrovič Katalin, Balogh Mária. A javasló bizottság: Buják Éva, Bánczi Erzsébet, Janega László

A 2016-os évet Ludas Tatiana, elnök értékelte, aki egyben felvázolta a 2017-es év tevékenységi tervezetét is. A tervezetet a tagság jóváhagyta, melynek értelmében a szervezet 440 €-val gazdálkodik majd, amelyet a tagsági gyűlés és a sportnap megszervezésére, a jubiláló és nagybeteg tagok megjutalmazására, karácsonyi ajándékok vásárlására használ. A gyűlésen megjutalmazták a tavalyi sportnap legsikeresebb tardoskeddi sportolóit.Tekében való sikeres versenyzésért ajándékban részesült Ludas Károly, Balogh István, Csányi Miklós és Mojzesová Irena.

A vita programpontban meghívott vendégként felszólalt Tóth Marián, mérnök, községünk polgármestere, aki röviden elmondta, milyen nagyobb beruházásokat tervez Tardoskedd a közeljövőben. A hivatalos rész után kultúrműsor következett, melyben bemutatkozott Mészáros Dorinka, a Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 3. o. tanulója, a tardoskeddi citerások és Kóňová Viktória a J.A. Komenský Alapiskola 9. o. tanulója.

A gyűlés tombolahúzással ért véget. Amikor elfogytak a díjak, a jelenlévők még beszélgettek egy kicsit, majd elmentek haza.

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 312x
2017 - Rokkantnyugdíjasok és Mozgáskorlátozottak HA jubilánsok ünnepsége

2017. május 24-én kedves ünnepi találkozó zajlott a Faluház nagytermében. A Rokkantnyugdíjasok és Mozgáskorlátozottak Helyi Alapszervezete köszöntötte ezen a napon azokat a tagokat, akik 2017-ben ünneplik kerek születésnapjukat. A jubilánsoknak a vezetőség nevében Ludas Tatiana,elnök, Janega László, vezetőségi tag, és nem utolsó sorban Tóth Marián, mérnök-polgármester gratulált.

80 éves: Kollár Izabella, Balogh Vince, Ing. Fekete László

70 éves:  Árendáš Zsuzsanna, Balogh Terézia, Buják Vince, Bédi Klára, Bencze Éva, Bogdány László, Csányi Miklós, Galó Katalin, Ladics Berta, Mojzesová Irena, Mojzes Erzsébet, Móder Katalin, Szabó Mária

50 rokov: Balogh Gábor

Valamenyiüknek szívből gratulálunk és sok boldogságot kívánunk a további években.

 

Number of images in category: 30
Category Viewed: 563x
2017 - 10 éve újraalakult az Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Number of images in category: 31
Category Viewed: 727x
2017 - Anyáknapját ünnepeltek a Nyugdíjasklubban
Number of images in category: 17
Category Viewed: 357x
2017 - Horgászverseny a Putnoki tavon
Number of images in category: 26
Category Viewed: 740x
2017 - Brigád a
Number of images in category: 72
Category Viewed: 1038x
2017 - Pedagógusnap
Number of images in category: 49
Category Viewed: 883x
2017 - Megemlékezés a 1848/49 forradalom és szabadságharc évfordulóján
Number of images in category: 42
Category Viewed: 1087x
2017 - Tavaszi foglalkozások a faluházban
Number of images in category: 18
Category Viewed: 499x
2017 - III. Disznótoros Fesztivál
Number of images in category: 42
Category Viewed: 1277x
2017 - Vasutas Zászló Egyesület bálja
Number of images in category: 6
Category Viewed: 544x
2017 - Véradók bálja
Number of images in category: 18
Category Viewed: 520x
2017 - J.A.Komensky Alapiskola bálja
Number of images in category: 15
Category Viewed: 487x
2017 - SzKMTNy Alapiskola Farsangi bálja
Number of images in category: 15
Category Viewed: 474x
2017 - Nyugdíjasklub teadélutánja
Number of images in category: 13
Category Viewed: 449x
2017 - Batyubál a Csemadok szervezésében
Number of images in category: 17
Category Viewed: 492x
2017 - Pálinkabarátok találkozója
Number of images in category: 10
Category Viewed: 587x
2017 - Vadászegyesület tevékenysége 2017-ben
Number of images in category: 31
Category Viewed: 253x
2016 - Gitárkoncert
Number of images in category: 22
Category Viewed: 1275x
2016 - Adventi zongorakoncert
Number of images in category: 22
Category Viewed: 776x
2016 - Karácsonyi vásár és műsor
Number of images in category: 53
Category Viewed: 1594x
2016 - Adventi variációk - tardoskeddiek közös kiállítása
Number of images in category: 33
Category Viewed: 1347x
2016 - Karácsonyi képeslap - a verseny kiértékelése
Number of images in category: 40
Category Viewed: 1229x
2016 - Névadó ünnepség
Number of images in category: 129
Category Viewed: 2916x
2016 - Új könyvek a könyvtárban
Number of images in category: 11
Category Viewed: 546x
2016 - Jubilansok köszöntése községünkben
Number of images in category: 96
Category Viewed: 1788x
2016 - XVIII. Szent István Napok
Number of images in category: 139
Category Viewed: 3200x
2016 - Kézműves találkozások - fafaragók tábora
Number of images in category: 15
Category Viewed: 776x
2016 - Szikora György Emléktorna
Number of images in category: 16
Category Viewed: 857x
2016 - Cirkuszhercegnő - operett előadás
Number of images in category: 4
Category Viewed: 733x
2016 - Nyári tábor a Faluházban
Number of images in category: 118
Category Viewed: 2451x
2016 - Rokkantszervezet sportnapja
Number of images in category: 27
Category Viewed: 1748x
2016 - Művészeti alapiskola diákjainak kiállítása
Number of images in category: 7
Category Viewed: 753x
2016 - Gyermeknap a termálfürdőben
Number of images in category: 165
Category Viewed: 2793x
2016 - XVII. Kistérségi és Nemzetközi Amatőr Képzőművészeti és Fotóverseny
Number of images in category: 27
Category Viewed: 1182x
Majális (21)
2016 - Majális
Number of images in category: 21
Category Viewed: 1176x
2016 - Horgászverseny a Putnoki tavon
Number of images in category: 8
Category Viewed: 1088x
2016 - Nagytakarítás a Föld napja alkalmából
Number of images in category: 59
Category Viewed: 2044x
2016 - Pálinkabarátok III. találkozója
Number of images in category: 30
Category Viewed: 3144x
2016 - Pedagógusnap 2016

Március 28. sokak számára csak egy, az első tavaszi napok közül, a Szlovákiában tevékenykedő pedagógusok számára azonban nagyobb jelentőséggel bír. Ezen a napon ünnepeljük Comenius születésnapját, s egyúttal a Pedagógusnapot.

Tardoskedd Község Önkormányzata 2016. március 31-én rendezte meg hagyományos ünnepélyét Pedagógusnap alkalmából a Faluházban. Iskoláink, óvodáink aktív és már nyugdíjas pedagógusai gyűltek össze ezen a napon, hogy találkozzanak, elbeszélgessenek és nem utolsó sorban, gratuláljanak jubiláns kollégáiknak.

2016-ban jubiláló pedagógusok:

Magyar Óvoda:

Tóth Mária (70 éves)

1967-ben óvónőként kezdte pedagógusi pályafutását. Az 1969-ben megalakult magyar nyelvű óvoda első igazgatónője, ezt  a funkciót 22 évig töltötte be. A kerületi iskolaügyi hivatal az általa igazgatott tardoskeddi magyar nyelvű óvodát 1976-ban elismerésben részesítette.

Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola:

Póč István ( 70.)

Kürtről származik. 1970-től oktatta a diákokat matematika-zeneszakos pedagógusként. Évtizedeken át nevelési tanácsadóként is tevékenykedett. Hosszú éveken át volt  a helyi Csemadok  Férfikarának oszlopos tagja volt. 2009-ben munkájáért elismerő oklevelet vehetett át az érsekújvári Pedagógus Szövetségtől.

Kollár Mária (75.)

A pedagógusi pályáját  1959-ben kezdte el, közel 40 évig oktatta - nevelte az alsótagozatos tardoskeddi gyermekeket. Jó munkájáért 1987-ben állami kitüntetésben, majd 2009-ben községünk faludíjában részesült. 2000-től rendszeresen beszámol a község lapjában, a Tardoskeddi Hírmondóban a történelmi múltról, és az általa átélt eseményekről.

Lőrincz László (75.)

1960-ban kezdte pedagógusi pályáját. Alsótagozatos tanítóként tevékenykedett Tardoskedden. Igazgatói munkássága ugyancsak fontos szakasza volt az életének. Mai napig keresztrejtvényeket fejt és szerkeszt, a Tardoskeddi Hírmondó számaiból sem hiányozhatnak fejtörői, feladványai.

Bračo Szilvia

 

Number of images in category: 33
Category Viewed: 1542x
2016 - Megemlékezés az 1848/49-es szabadságharc évfordulója alkalmából
Number of images in category: 38
Category Viewed: 2134x
2016 - A felújított faluközpont ünnepélyes átadása
Number of images in category: 50
Category Viewed: 2353x
2016 - Teadélután a Nyugdíjasklub szervezésében
Number of images in category: 38
Category Viewed: 2072x
2016 - Kiállításmegnyitó
Number of images in category: 43
Category Viewed: 2664x
2016 - II. Disznótoros Fesztivál Tardoskedden
Number of images in category: 47
Category Viewed: 2868x
2016 - Új bérházak átadása a Vasúti úton
Number of images in category: 20
Category Viewed: 1768x
2016 - Foglalkozások a faluházban a tavaszi szünetben
Number of images in category: 29
Category Viewed: 2174x
2015 - Adventi orgonahangverseny
Number of images in category: 7
Category Viewed: 1490x
2015 - Névadó ünnepség
Number of images in category: 48
Category Viewed: 2762x
2015 - Adventi műsor
Number of images in category: 26
Category Viewed: 1965x
2015 - Karácsonyi vásár
Number of images in category: 44
Category Viewed: 3086x
2015 - Variációk selyemre és gyöngyre
Number of images in category: 24
Category Viewed: 2528x
2015 - Községünkbe is ellátogatott a Mikulás
Number of images in category: 15
Category Viewed: 1880x
2015 - Karácsonyi képeslap

 

Községünk polgármestere Tóth Marián, mérnök immár negyedik alkalommal hirdetett versenyt  a Tardoskedd területén működő oktatási-nevelési intézmények tanulói számára. 2015-ben is szebbnél szebb karácsonyi képeslapot készítettek a tanulók. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 2015. december 1-jén került sor a Községi Hivatalban.

 

 

A győztesek névsora:

 

 

Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda:

1. Farkasdi Máté

 

2. Kóňa Olivér

 

3. Takács Tamara

 

 

Szent István Óvoda:

1.Szabó Tímea

 

2. helyezett: Vavrečan Dorka, Vaňa Réka

 

3. helyezett: Tóth Hanna, Kurucz Levente Péter

 

 

 

Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola:

 

1. Varga Barbara

 

2. Kele Lilike

 

3. Bugyik Fanni

 

 

 

A polgármesteri üdvözlő kártyára Lucia Mikulcová (J. A. Komenský AI) alkotása került.

 

Köszönjük mindenkinek, hogy bekapcsolódott a versenybe. A győzteseknek gratulálunk!

 

 

Number of images in category: 12
Category Viewed: 1013x
2015 - Adventi gyertyagyújtás

Advent, a várakozás időszaka Tardoskeddre is beköszöntött. Ugyanis november 29-én a Szolgáltatások háza előtti,  felújított téren községünkben is meggyújtották a köztéri adventi koszorú 1. gyertyáját. Az ünnep hangulatát alapiskoláink  és a Fehér akác asszonykórus idézte meg zenés műsorral.   A program és az ünnepi beszéd után Ing. Tóth Marián, polgármester úrra hárult a feladat, hogy meggyújtsa az 1. gyertyát szimbolizáló lámpát.    Ezután a jelenlévők finom teát kortyolgatva és mézeskalácsot fogyasztva sétálhattak a felújított téren, és gyönyörködhettek a hangulatosan kivilágított faluközpontunkban.

 

Number of images in category: 7
Category Viewed: 1665x
2015 - Operettől kabaréig

>2015. november 22-én Operettől Kabaréig c. szórakoztató zenés estre került sor a Faluházban ismert előadóművészek közreműködésével. Nyertes Zsuzsa és Harsányi Gábor zenés, vidám kabaréjelenetekkel szórakoztatták a közönséget, Fogarassy Bernadett és Pankotay Péter pedig gyönyörű operett melódiákkal tették emlékezetessé az estét.

 

Number of images in category: 20
Category Viewed: 1943x
2015 - Jubilánsok ünnepsége
Number of images in category: 17
Category Viewed: 1558x
2015 - Nyugdíjasklub októberi rendezvénye az idősek hónapja alkalmából
Number of images in category: 52
Category Viewed: 3176x
2015 - Nemzetközi és Kistérségi Amatőr képzőművészeti- és fotóverseny kiértékelése
Number of images in category: 37
Category Viewed: 3796x
2015 - Gyermeknap a termálfürdőben
Number of images in category: 190
Category Viewed: 15933x
2015 - Lakossági fórum
Number of images in category: 12
Category Viewed: 2178x
2015 - Zongora koncert
Number of images in category: 43
Category Viewed: 4060x
2015 - Afganisztán árnyalatai fotókiállítás megnyitója
Number of images in category: 40
Category Viewed: 1822x
2015 - Szikora Gy. labdarúgótorna
Number of images in category: 39
Category Viewed: 3343x
2015 - XVII. Szent István Napok - Búcsúi véradás
Number of images in category: 15
Category Viewed: 1374x
2015 - XVII. Szent István Napok - Ünnepi képvislő-testületi ülés
Number of images in category: 116
Category Viewed: 5063x
2015 - XVII. Szent István Napok - Kerámiatérkép átadás
Number of images in category: 12
Category Viewed: 1553x
2015 - XVII. Szent István Napok - Gyapjúvilág c. kiállítás megnyitója
Number of images in category: 27
Category Viewed: 2700x
2015 - XVII. Szent István Napok - Ünnepi koszorúzás
Number of images in category: 65
Category Viewed: 3687x
2015 - XVII. Szent István Napok - Koncertsorozat
Number of images in category: 28
Category Viewed: 2402x
2015 - XVII. Szent István Napok - Ízek utcája
Number of images in category: 218
Category Viewed: 10958x
2015 - XVII. Szent István Napok - I. Szent István-napi futás
Number of images in category: 22
Category Viewed: 3083x
2015 - XVII. Szent István Napok - Folklórfesztivál és borudvar
Number of images in category: 172
Category Viewed: 9166x
2015 - XVII. Szent István Napok - Vagabanda bábelőadás
Number of images in category: 68
Category Viewed: 3473x
2015 - XVII. Szent István Napok - Hétfői zárórendezvények
Number of images in category: 46
Category Viewed: 3261x
2015 - Szécsi Pál emlékkoncert - az eSZPé együttessel
Number of images in category: 12
Category Viewed: 2406x
2015 - tabor2015 - Nyári tábor a Faluházban - 1. nap
Number of images in category: 49
Category Viewed: 3910x
2015 - tabor2015 - Nyári tábor a Faluházban - 2. nap
Number of images in category: 55
Category Viewed: 3882x
2015 - tabor2015 - Nyári tábor a Faluházban - 3. nap
Number of images in category: 28
Category Viewed: 2865x
2015 - tabor2015 - Nyári tábor a Faluházban - 4. nap
Number of images in category: 12
Category Viewed: 1800x
2015 - tabor2015 - Nyári tábor a Faluházban - 5. nap
Number of images in category: 19
Category Viewed: 1639x
2015 - Anyák napja - a nyugdíjasklub rendezvénye
Number of images in category: 58
Category Viewed: 4560x
2015 - A
Number of images in category: 80
Category Viewed: 6503x
2015 - Csernobil és Pripiaty a szellemváros - kiállításmegnyitó
Number of images in category: 25
Category Viewed: 3799x
Halastó (25)
2015 - Halastó
Number of images in category: 25
Category Viewed: 3764x
2015 - Vasutas Zászló Egyesület évzáró taggyűlése
Number of images in category: 6
Category Viewed: 1827x
2015 - A Csemadok helyi alapszervezetének évzáró taggyűlése
Number of images in category: 16
Category Viewed: 2091x
2015 - Húsvéti kézművesvásár
Number of images in category: 21
Category Viewed: 3892x
2015 - Pedagógusnap
Number of images in category: 59
Category Viewed: 5277x
2015 - 15 éve alakult a tardoskeddi citerások együttese
Number of images in category: 27
Category Viewed: 3818x
2015 - Könyvbemutató a helyi könyvtárban
Number of images in category: 4
Category Viewed: 1837x
2015 - Bonyhádi vendégek a Faluházban
Number of images in category: 34
Category Viewed: 3943x
2015 - I. Tardoskeddi Disznótoros Fesztivál
Number of images in category: 114
Category Viewed: 9926x
2015 - Megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról
Number of images in category: 70
Category Viewed: 5565x
2015 - Csicsai Gábor Tardoskedden

Február 17-én Tardoskeddre látogatott Csicsai Gábor a Híd polgári párt parlamenti képviselője, aki egyben a gazdasági ügykért felelősTanács tagja, illetve aktív munkát vállal a mezőgazdasági és földművelésügyi ágazatban. Azzal a céllal érkezett községünkbe, hogy kötetlen beszélgetés formájában ismertesse kistermelőinkkel az aktuális változásokat a mezőgazdasági szférában. Kitért a pályázati lehetőségekre, majd a találkozó végén ígéretet tett arra, hogy a közeljövőben újra ellátogat Tardoskeddre, hogy újabb fontos információkat osszon meg az érdeklődőkkel.

 

Number of images in category: 2
Category Viewed: 2521x
2015 - SFT 2013 PT - Futás - Irány a Cergát
Number of images in category: 36
Category Viewed: 3800x
2015 - Tavaszi szünet a faluházban
Number of images in category: 50
Category Viewed: 4828x
2015 - Jubileumi véradó bál

2015. február 21-én, szinte hihetetlen, de már XX. alkalommal került megrendezésre a tardoskeddi önkéntes véradók farsangi táncmulatsága. Természetesen ezen a rendezvényen is átadásra kerültek a többszörös véradóknak a MUDr. Prof. Ján Jánsky nevét viselő érdemérmek, hiszen ez a bál a legméltóbb és legmegfelelőbb alkalom erre.  Az elismerést Tóth Marián, polgármester, Radka Igrényiová, az Érsekújvári járási vöröskereszt igazgatónője, valamint Geró Margit a Vöröskereszt helyi alapszervezetének elnöke adta át. Kik részesültek az érdeméremben?

Bronz Jánsky érdemérem:  Major Annabella, Ježek Tomáš, Kollár Gabriella, Pekarík Katalin, Sipos Vince, Vanya Dávid, Kollár Katalin, Vidová Eva, Chumeník Michal, Takács Marián, Csányi Péter, Bogdány István, Király Tibor, Balogh Tibor 

Ezüst Jánsky érdemérem: Baranovič Renáta, Birkus Andrej, Lancz Katalin, Major Róbert, Buják Roman, Vida Tibor

Arany Jánsky érdemérem: Svetko László, Bara György, Buják Roland, SzikoraJózsef, Bíróczi Zoltán, Jaššo Péter, 

Gyémánt Jánsky érdemérem: Csányi István

Valamennyiüknek gratulálunk, és további jó erőt, egészséget kívánunk! S nem utolsó sorban köszönetünket fejezzük ki a tettükért, a véradásért, amelynek értékét nem lehet számokban kifejezni, csak megköszönni. Hiszen ez a cselekedet, a másoknak nyújtott  önzetlen segítség a jóságot, az emberi hozzáállást, a nagylelkűséget jelenti. Még egyszer: KÖSZÖNJÜK!

 

Number of images in category: 8
Category Viewed: 2760x
2015 - Kézimunka-kiállítás
Number of images in category: 59
Category Viewed: 4059x
2015 - Tardoskeddi pálinkabarátok II. találkozója

2015. január 16-án második alkalommal szervezték meg a faluházban a Tardoskeddi pálinkabarátok találkozóját, amely ezúttal is pálinkakóstolóval, és a legjobb tardoskeddi hazai pálinkák versenyével volt egybekötve. A résztvevők 0,5 l pálinkával nevezhettek be, amelyek 5 kategóriában voltak értékelve. Többek között a szeszes ital színének és illatának tisztaságát, az illat és az íz intenzitását, harmóniáját értékelték. Az italokat nemcsak a szakemberekből álló zsűri, de maguk a versenyzők is pontozták. A zsűri 2 főértékelője Varga Edit és férje volt, akiknek a pálinkafőzdéjében Tardoskeddről is többen főzetnek. A zsűri további tagjai: Sós Sándor (Léva), Méry János (Környe).

A jelenlévőket és a vendégeket Ágh Zoltán főszervező köszöntötte, külön kiemelve Beke László, Környe polgármesterét és kíséretét, valamint Tóth Marián, tardoskeddi polgármestert és a zsűrit. Kezdésnek 52 fokos tardoskeddi homoktövis pálinkát lehetett kóstolni, ami újdonság a piacon és szép jövőnek néz elébe. Utána jött a többi gyümölcs- és törkölypálinka kóstolása. 

Végül elérkezett a várva várt eredményhirdetés. A legjobb pálinka készítői:

Alma- és körtepálinka kategória: 3. hely: Zelenka György, 2. hely. Tóth Zoltán, 1. hely: Méri János

Barack pálinka kategória: 3. hely: Bíróczi Péter, 2. hely: Sztíszkala Norbert, 1. hely: Tóth Zoltán

Szilvapálinka kategória: 3. hely: Zelenka György,2. hely: Borbély József,  1. hely: Vanya Péter

Bor, törköly, és szőlőpálinka kategória: 3. hely: Csányi László, 2. hely: Csányi Gyula, 1. hely: Bogdány Tibor

Egyéb kategória: 3. hely: Vanya Zoltán, 2. hely: Mojzes Péter, 1. hely: Várhelyi Vince

Különdíj: Méri János - törköly pálinka

 

Number of images in category: 35
Category Viewed: 4528x
Batyubál (64)
2015 - Batyubál
Number of images in category: 64
Category Viewed: 8228x
2015 - Teadélután
Number of images in category: 28
Category Viewed: 4603x
2015 - Vasutasbál

A farsangi bálok községünk vidám hangulatú rendevzényei, amelyek ideális alkalmat nyújtanak arra, hogy a szórakozni vágyó tardoskeddiek találkozzanak, és mulassanak. Ide tartozik a Tardoskeddi Vasutasok Zászló Egyesülete által rendezett bál is, amely az idei farsang nyitóbálja volt, és 2015. január 24-én került megrendezésre.

A bál rendhagyó módon kezdődött. A résztvevők egy perces néma csenddel emlékeztek meg a szervezet novemberben elhunyt elnökéről, Vas Andrásról. Ezt követően Vanya Zsuzsanna nyitotta meg a táncmulatságot, aki már évek óta a rendezvény főszervezője és háziasszonya. Kísérőprogramként Kis Tamás Kristóf és Nagy Marika, az érsekújvári VIVA tánciskola növendékei mutattak be először sztenderd táncokat, majd a pohárköszöntő után ritmusos, latin-amerikai táncokat. A szervezőknek ezúttal is sikerült sok szép díjat összegyűjteniük a tombolába. Bizony eltartott egy ideig, amíg valamennyi gazdára talált.

Ahogy a képeken látják, a bálozók vidáman mulattak egész a kora reggeli órákig. Köszönhetően többek között a Rytmik Band együttesnek. Már most várják, hogy jövőre ismét találkozzanak a vasutas bálon.

 

Number of images in category: 5
Category Viewed: 2225x
2013 - Szilveszter 2013
Number of images in category: 7
Category Viewed: 2395x
2013 - Karácsonyi vásár
Number of images in category: 63
Category Viewed: 7945x
2013 - Községünkbe is ellátogatott a Mikulás
Number of images in category: 7
Category Viewed: 1996x
2013 - Adventi kiállítás

 

Number of images in category: 3
Category Viewed: 1886x
2013 - Névadó ünnepség
Number of images in category: 93
Category Viewed: 10140x
2013 - Adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása

 

Number of images in category: 13
Category Viewed: 1957x
2013 - Betlehem a Faluházban

 

Number of images in category: 5
Category Viewed: 2695x
2013 - Karácsonyi rajzverseny

 

Number of images in category: 49
Category Viewed: 6628x
2013 - Vasutas ünnepség
Number of images in category: 88
Category Viewed: 11152x
2013 - Lakossági fórum
Number of images in category: 10
Category Viewed: 3075x
2013 - Jubilánsok ünnepsége
Number of images in category: 100
Category Viewed: 10003x
2013 - Baba-mama klub
Number of images in category: 18
Category Viewed: 2124x
2013 - XV. Szent István napok - Búcsúi véradás

 

Number of images in category: 6
Category Viewed: 2664x
2013 - XV. Szent István napok - I. Tardoskeddi Métanap

 

Number of images in category: 10
Category Viewed: 1917x
2013 - XV. Szent István napok - Simonyi Lajos kiállítás

 

Number of images in category: 8
Category Viewed: 2567x
2013 - XV. Szent István napok - Ünnepi képviselő-testületi ülés

 

Number of images in category: 27
Category Viewed: 4905x
2013 - XV. Szent István napok - Szent István szobor koszorúzása

 

Number of images in category: 32
Category Viewed: 5446x
Koncertek (11)
2013 - XV. Szent István napok - Koncertek

 

Number of images in category: 11
Category Viewed: 2343x
2013 - XV. Szent István napok - Ízek utcája az Alvégi parkban

 

Number of images in category: 48
Category Viewed: 6423x
2013 - XV. Szent István napok - Folklór fesztivál

 

Number of images in category: 30
Category Viewed: 5233x
2013 - XV. Szent István napok - Megy a gőzös, megy a gőzös...

 

Number of images in category: 5
Category Viewed: 2763x
2013 - XV. Szent István napok - Hétfői nap - a Kincső fellépése, tüzijáték

 

Number of images in category: 9
Category Viewed: 2094x
2013 - Tavaszi szünet a Faluházban
Number of images in category: 15
Category Viewed: 2731x
2013 - A tenger világa - kiállítás a Faluházban
Number of images in category: 3
Category Viewed: 2030x
2013 - X. hagyományőrző batyubál
Number of images in category: 9
Category Viewed: 1627x
2013 - J.A.Komenský Alapiskola bálja
Number of images in category: 8
Category Viewed: 1872x
2013 - Nyugdíjas Klub farsangi teadélutánja
Number of images in category: 10
Category Viewed: 2134x
2013 - Önkéntes véradók bálja
Number of images in category: 2
Category Viewed: 2378x
2013 - Vasutas Zászló Egyesület bálja
Number of images in category: 8
Category Viewed: 2586x
2013 - Szemerényi K.M.T.Ny. Alapiskola farsangi bálja
Number of images in category: 10
Category Viewed: 2562x
2014 - Karácsonyi vásár
Number of images in category: 80
Category Viewed: 6173x
2014 - Adventi kultúrműsor és koncert
Number of images in category: 80
Category Viewed: 5617x
2014 - Névadó ünnepség
Number of images in category: 136
Category Viewed: 9803x
2014 - A képviselő-testület alakuló ülése
Number of images in category: 75
Category Viewed: 5838x
2014 - A Legszebb karácsonyi képeslap c. verseny kiértékelése
Number of images in category: 67
Category Viewed: 5769x
2014 - Az adventi koszorú 1. gyertyájának meggyújtása
Number of images in category: 26
Category Viewed: 3035x
2014 - Jubilansok ünnepsége
Number of images in category: 114
Category Viewed: 7704x
2014 - Ismeretlen ismerőseink c. kiállítás megnyitója
Number of images in category: 40
Category Viewed: 3179x
2014 - Szűzanya szobor szentelése

2014. szeptember 15-én a Hétfájdalmú Szűz Anya ünnepén meghitt rendezvényre került sor a Jesenskij utcában. A Szabó család kezdeményezésére egy faragott Szűz Anya szobrot,  Buják Vince alkotását szentelték fel ünnepélyes keretek között, amely az egyik ott lévő fűzfa törzsében van elhelyezve.

Az ünnepélyen Tóth Marián, mérnök községünk polgármestere és Buják Vince, a szobor alkotója szóltak az egybegyűltekhez, majd Mgr. Kürthy Tamás, plébános megáldotta és megszentelte Hétfájdalmú Szűz Anya új szobrát. A megható ünnepség a Fehér Akác asszonykórus, ill. a jelenlévők közös énekével ért véget.

 

 

Number of images in category: 10
Category Viewed: 2106x
2014 - Babamasszázs a Baba-mama klubban
Number of images in category: 19
Category Viewed: 2251x
2014 - XVI. Szent István Napok - Búcsúi véradás
Number of images in category: 4
Category Viewed: 1982x
2014 - XVI. Szent István Napok - Képviselő-testületi ülés
Number of images in category: 68
Category Viewed: 6240x
2014 - XVI. Szent István Napok - Kiállításmegnyitó Árendáš Milan Fajansz
Number of images in category: 23
Category Viewed: 3402x
2014 - XVI. Szent István Napok - Koszorúzási ünnepség
Number of images in category: 49
Category Viewed: 4969x
2014 - XVI. Szent István Napok - Koncertsorozat
Number of images in category: 36
Category Viewed: 3640x
2014 - XVI. Szent István Napok - Szabadtéri főzőverseny a Felvégi parkban
Number of images in category: 118
Category Viewed: 8553x
2014 - XVI. Szent István Napok - Megemlékezés a kitelepítettek emléktáblájánál
Number of images in category: 47
Category Viewed: 4486x
Borudvar (23)
2014 - XVI. Szent István Napok - Borudvar
Number of images in category: 23
Category Viewed: 3802x
2014 - XVI. Szent István Napok - Folklórfesztivál
Number of images in category: 44
Category Viewed: 4783x
2014 - XVI. Szent István Napok - Ünnepi szentmise
Number of images in category: 36
Category Viewed: 4327x
2014 - XVI. Szent István Napok - Bab társulat a termálfürdőben
Number of images in category: 43
Category Viewed: 5085x
2014 - XVI. Szent István Napok - Bajnoki labdarúgó mérkőzés
Number of images in category: 5
Category Viewed: 2847x
2014 - XVI. Szent István Napok - A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes
Number of images in category: 24
Category Viewed: 3455x
2014 - XVI. Szent István Napok - Éjszakai fürdőzés, tűz show, tüzijáték
Number of images in category: 5
Category Viewed: 2311x
2014 - Nyári tábor a Faluházban
Number of images in category: 28
Category Viewed: 3629x
2014 - Gyermeknap a Tardoskeddi Termálfürdőben
Number of images in category: 117
Category Viewed: 9277x
2014 - Író olvasó találkozó Szomolai Tiborral
Number of images in category: 13
Category Viewed: 2243x
2014 - A Novozámocko Kistérség polgármesterei Tardoskedden
Number of images in category: 21
Category Viewed: 3900x
Bolhapiac (6)
2014 - Bolhapiac
Number of images in category: 6
Category Viewed: 1801x
2014 - Horgászverseny a Halastón
Number of images in category: 3
Category Viewed: 1594x
Majális (26)
2014 - Majális
Number of images in category: 26
Category Viewed: 3415x
2014 - Horgászverseny a Putnoki-tavon
Number of images in category: 4
Category Viewed: 1847x
2014 - A Nyugdíjas Klub anyáknapi ünnepsége
Number of images in category: 67
Category Viewed: 5772x
2014 - A szebb Tardoskeddért
Number of images in category: 20
Category Viewed: 2699x
2014 - Vásárcsarnok ünnepélyes átadása
Number of images in category: 86
Category Viewed: 8478x
2014 - Megemlékezés a1848/49 forradalom hőseiről
Number of images in category: 49
Category Viewed: 4792x
2014 - Tavaszváró kiállítás Bresťák Sándor festményeivel
Number of images in category: 15
Category Viewed: 2200x
2014 - Farsangi teadélután
Number of images in category: 13
Category Viewed: 1681x
2014 - Csemadok Alapszervezetének Batyubálja
Number of images in category: 26
Category Viewed: 3188x
2014 - J.A.K. Alapiskola szülők - tanítók bálja
Number of images in category: 12
Category Viewed: 2201x
2014 - Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola farsangi bálja
Number of images in category: 15
Category Viewed: 2256x
2014 - Vasutasok farsangi mulatsága
Number of images in category: 13
Category Viewed: 2452x
2014 - Önkéntes véradók bálja
Number of images in category: 23
Category Viewed: 3266x
2014 - Tavaszi szünet a Faluházban 2014
Number of images in category: 84
Category Viewed: 6698x
2014 - Bérházak átadása
Number of images in category: 37
Category Viewed: 4110x
2012 - Karácsonyi vásár 2012. december 22.

Fedett sátor alatti vásár, kézműves termékek, ajándéktárgyak, hazai termékek, gyümölcsök, homoktövis, méz, jótékonysági gyűjtés, gyermek foglalkozások, játszóház, karácsonyi kultúrműsor, a Kicsi Hang verséneklő együttes lemezbemutató, adventi koncertje.

 

Number of images in category: 85
Category Viewed: 7246x
2012 - Karácsonyi gitár koncert
Number of images in category: 30
Category Viewed: 3175x
2012 - Színházi előadás a Faluházban

Spiró György: Prah c. komédiáját mutatta be a Komáromi Jókai Színház társulata Tardoskedden.

 

Number of images in category: 6
Category Viewed: 1875x
2012 - Élménybeszámoló a könyvtárban

Kovács Tamás: Majer István emléktúra

 

Number of images in category: 8
Category Viewed: 1891x
2012 - Adventi készülődés

A köztéri adventi koszorú készítése, betlehem a Faluházban, az adventi koszorú első gyertyájának ünnepélyes meggyújtása.

 

Number of images in category: 19
Category Viewed: 2051x
2012 - Névadó ünnepség
Number of images in category: 19
Category Viewed: 1529x
2012 - Jubilánsok ünnepsége a Faluházban
Number of images in category: 13
Category Viewed: 1522x
2012 - Mgr. Holická Kvetoslava képkiállítás megnyitója
Number of images in category: 15
Category Viewed: 1770x
2012 - Fafaragók találkozója 2012
Number of images in category: 35
Category Viewed: 2898x
2012 - Ing. Druga Jozef fényképkiállítás megnyitója
Number of images in category: 23
Category Viewed: 3337x
2012 - Községünk legidősebb lakosa - Žilinská Margita - köszöntése
Number of images in category: 6
Category Viewed: 1732x
2012 - XIV. Szent István Napok - Ünnepi képviselő-testületi ülés
Number of images in category: 61
Category Viewed: 5211x
2012 - XIV. Szent István Napok - Koszorúzás a kitelepítettek emléktáblájánál
Number of images in category: 13
Category Viewed: 1798x
Koncertek (33)
2012 - XIV. Szent István Napok - Koncertek
Number of images in category: 33
Category Viewed: 3467x
2012 - XIV. Szent István Napok - Testvér-települések találkozója
Number of images in category: 44
Category Viewed: 5542x
2012 - XIV. Szent István Napok - Ízek utcája - gulyásfőző verseny
Number of images in category: 23
Category Viewed: 3434x
2012 - XIV. Szent István Napok - Gyermekparadicsom
Number of images in category: 15
Category Viewed: 1644x
Borutca (9)
2012 - XIV. Szent István Napok - Borutca
Number of images in category: 9
Category Viewed: 1623x
2012 - XIV. Szent István Napok - Folklórcsoportok felvonulása
Number of images in category: 18
Category Viewed: 1960x
2012 - XIV. Szent István Napok - Koszorúzási ünnepség a Szent István-szobornál
Number of images in category: 32
Category Viewed: 3282x
2012 - XIV. Szent István Napok - XIV. Folklórfesztivál
Number of images in category: 58
Category Viewed: 5569x
2012 - XIV. Szent István Napok - Ünnepi szentmise
Number of images in category: 7
Category Viewed: 1741x
2012 - XIV. Szent István Napok - Vásár és búcsú
Number of images in category: 14
Category Viewed: 1975x
2012 - Kézműves tábor
Number of images in category: 150
Category Viewed: 12378x
2012 - Megnyílt a termálfürdő
Number of images in category: 7
Category Viewed: 2204x
2012 - MUDr. Salgová Andrea a MUDr. Salgo Peter előadása

Lucerna PT a Községi Választmány mellett működő Szociális Bizottsággal, Nyugdíjas Klubbal, Rokkant Szervezettel karöltve az “Aktív és színes időskor“ c. közös projekt keretén belül nyilvános előadást szervezett, melynek témái: a „Szemvizsgálat nemcsak szemüvegcserét jelent” és „Bélbetegségek és a daganatos betegségek megelőzése”.

Az előadók MUDr. Salgó Andrea és MUDr. Salgo Péter.

 

Number of images in category: 7
Category Viewed: 2196x
2012 - Gyermeknap a tájházban
Number of images in category: 51
Category Viewed: 5422x
2012 - Veterán járművek találkozója - Tardoskeddi megálló
Number of images in category: 60
Category Viewed: 3952x
2012 - MUDr. Borbély Zoltán előadása: Korunk betegségei

Lucerna PT a Községi Választmány mellett működő Szociális Bizottsággal, Nyugdíjas Klubbal, Rokkant Szervezettel karöltve az “Aktív és színes időskor“ c. közös projekt keretén belül nyilvános előadást szervezett, melynek címe és témája „Korunk betegségei voltak.

Az előadó MUDr. Borbély Zoltán.

 

Number of images in category: 5
Category Viewed: 1891x
2012 - XIII. Kistérségi és Nemzetközi Amatőr Képzőművészeti- és Fotóverseny
Number of images in category: 19
Category Viewed: 1422x
2012 - Május 8. megemlékezés
Number of images in category: 22
Category Viewed: 3942x
2012 - Nyugdíjas klub anyáknapi ünnepsége
Number of images in category: 38
Category Viewed: 3606x
2012 - Majális 2012
Number of images in category: 40
Category Viewed: 2773x
2012 - Könyvfaló kerestetik - kiértékelés
Number of images in category: 19
Category Viewed: 2005x
2012 - Húsvéti foglalkozások a Faluházban
Number of images in category: 20
Category Viewed: 2077x
2012 - Pedagógusnap Tardoskedden
Number of images in category: 16
Category Viewed: 1743x
2012 - Ünnepség az 1948/49 forradalom és szabadságharc évfordulóján
Number of images in category: 39
Category Viewed: 3707x
2012 - SK - a lelátó melleti helyiségek ünnepélyes átadása
Number of images in category: 13
Category Viewed: 1639x
2012 - SK - a lelátó melleti helyiségek ünnepélyes átadása - Lelátó melleti helyiségek felújítása és bővítése
Number of images in category: 34
Category Viewed: 3564x
2012 - Tavaszi szünet a Faluházban
Number of images in category: 41
Category Viewed: 3917x
2012 - 2012-es parlamenti választások
Number of images in category: 15
Category Viewed: 1689x
2012 - IX. batyubál
Number of images in category: 19
Category Viewed: 1902x
2012 - Önkéntes véradók bálja
Number of images in category: 23
Category Viewed: 2833x
2012 - Kártya-parti
Number of images in category: 3
Category Viewed: 1829x
2012 - Vasutas bál
Number of images in category: 15
Category Viewed: 2244x
2012 - Szemerényi Károly MTNYAI Farsangi bálja
Number of images in category: 14
Category Viewed: 2271x
2012 - Nyugdíjas klub teadélutánja
Number of images in category: 18
Category Viewed: 1787x
2012 - JAK AI szülők tanítók bálja
Number of images in category: 20
Category Viewed: 2004x
2012 - Szent István óvoda jótékonysági délutánja
Number of images in category: 30
Category Viewed: 4543x
2012 - Rokkant szövetség farsangi teadélutánja
Number of images in category: 7
Category Viewed: 1701x
2012 - Felújított faluközpont ünnepélyes átadása
Number of images in category: 21
Category Viewed: 3533x
2011 - Tardoskedd legszebb udvara és előkertje

Tardoskedd polgármestere meghirdette a Tardoskedd legszebb udvara és előkertje című verseny, ahová nyolcan jelentkeztett be. A verseny kiértékelésére az ünnepi képviselő-testületi ülés keretén belül került sor. A díjazottak:

1. helyezett lett Rapca család udvara

2. helyen Vavrecky Zsuzsanna végzett

3. helyen Borbély család kertje és udvara végzett.

 

Number of images in category: 52
Category Viewed: 7301x
2011 - XIII.SZENT ISTVÁN NAPOK - Ünnepi képviselőtestületi ülés
Number of images in category: 36
Category Viewed: 3978x
2011 - XIII.SZENT ISTVÁN NAPOK - Képkiállítás Schnierer Miriama munkáiból
Number of images in category: 5
Category Viewed: 2114x
2011 - XIII.SZENT ISTVÁN NAPOK - Vendégház átadása
Number of images in category: 18
Category Viewed: 2418x
2011 - XIII.SZENT ISTVÁN NAPOK - Pénteki koncertsorozat a szabadtéri színpadon
Number of images in category: 16
Category Viewed: 1790x
2011 - XIII.SZENT ISTVÁN NAPOK - Ízek utcája
Number of images in category: 69
Category Viewed: 5968x
2011 - XIII.SZENT ISTVÁN NAPOK - Koszorúzási ünnepség
Number of images in category: 43
Category Viewed: 4970x
2011 - XIII.SZENT ISTVÁN NAPOK - XIII. Folklórfesztivál
Number of images in category: 22
Category Viewed: 4256x
2011 - XIII.SZENT ISTVÁN NAPOK - Szőttes néptáncegyüttes fellépése
Number of images in category: 14
Category Viewed: 2253x
2011 - XIII.SZENT ISTVÁN NAPOK - Búcsúi vásár
Number of images in category: 3
Category Viewed: 2022x
2011 - Emlékérmék
Number of images in category: 2
Category Viewed: 1631x
2011 - Szépül a szabadtéri színpad

2011. 7. 6. - A falu apraja nekilát és lefesti a szabadtéri színpad padjait.

 

Number of images in category: 16
Category Viewed: 2159x
2011 - Palomino lovarda
Number of images in category: 17
Category Viewed: 4241x
Hubertusz (29)
2011 - Hubertusz
Number of images in category: 29
Category Viewed: 3433x
OAMB 2011 (37)
2011 - OAMB 2011
Number of images in category: 37
Category Viewed: 4419x
2011 - Gyermeknap a Tájházban
Number of images in category: 79
Category Viewed: 7990x
2011 - Jubilánsok ünnepsége 70 - 80 - 90
Number of images in category: 22
Category Viewed: 3292x
2011 - Művészeti alapiskola évzáró kiállítása

Az érsekújvári Művészeti Alapiskola Tardoskeddi osztályának évzáró kiállítása június 6.-tól látogatható.

 

Number of images in category: 9
Category Viewed: 1720x
2011 - Vasutas zászló egyesület

A Vasutas Zászló egyesület új zászlója 2011. október 1-én a Tardoskeddi Szent István templomban kétnyelvű istentiszteleten lett felszentelve. A mise után az ünneplő sereg átvonult a ujvári úti parkba, hogy ünnepélyes keretek közt megnyissák a vasutas kiállítást. Idén tavasszal a régi lóré vasút egyik kocsijára bukkantak, ekkor született meg az ötlet a kiállítás megszervezéséről.

 

Number of images in category: 25
Category Viewed: 4667x
2011 - Adventi foglalkozások
Number of images in category: 5
Category Viewed: 1864x
2011 - XII. Kistérségi és nemzetközi Amatőr Képzőművészeti és Fotóverseny

XII. Kistérségi és nemzetközi Amatőr Képzőművészeti és Fotóverseny kiértékelése május 30.-án a Faluházban zajlott.

Jelenlevők közt voltak piliscsévi, bonyhádi, tótmegyeri vendégek, Tardoskedd község képviselői, a helyi alapiskolák képviselői és természetes sok alkotó is résztvett a díjátadó ünnepségen és a legjobb alkotásokból nyílt kiállítás megnyitóján is.

 

Number of images in category: 13
Category Viewed: 2173x
2011 - Adventi koszorú

Első ízben készült köztéri adventi koszorú Tardoskedden. A képek ezt az eseményt örökítik meg és az első gyertya meggyújtását.

 

Number of images in category: 15
Category Viewed: 2356x
2011 - Kaktusz kiállítás

Május 18.-tól 20.-ig nézhették meg az érdeklődők a kaktuszok és pozsgások kiállítását.

 

Number of images in category: 6
Category Viewed: 2033x
2011 - Anyák napja a NYK

Nyugdíjas klub tagjai április 29.-én közösen ünnepeltek a Faluházban.

 

Number of images in category: 9
Category Viewed: 2430x
2011 - Falunkban koncertezett a Kicsi Hang
Number of images in category: 9
Category Viewed: 2303x
2011 - Csemadok emlékkönyv
Number of images in category: 13
Category Viewed: 1857x
2011 - Könyvvásár a könyvtárban
Number of images in category: 3
Category Viewed: 1687x
2011 - Május 8.-i megemlékezések
Number of images in category: 15
Category Viewed: 1723x
2011 - Gólyák költöztek a falunkba
Number of images in category: 6
Category Viewed: 1656x
2011 - Karácsonyi vásár
Number of images in category: 29
Category Viewed: 2829x
2011 - Jubilansok köszöntése

2011. május 3.-án a Faluházban a helyi Rokkantnyugdíjasok alapszervezete köszöntötte jubiláló tagjait.

 

Number of images in category: 8
Category Viewed: 2604x
2011 - Névadó ünnepség
Number of images in category: 22
Category Viewed: 3353x
2011 - Majális 2011
Number of images in category: 10
Category Viewed: 2030x
2011 - Karácsonyi gitárkoncert
Number of images in category: 5
Category Viewed: 1500x
2011 - Tavaszi nagytakarítás
Number of images in category: 22
Category Viewed: 2581x
2011 - Újévi szünidei foglalkozások
Number of images in category: 16
Category Viewed: 1951x
 
Powered by Phoca Gallery