Fõ tartalom

Tisztelt lakosok!

Tudatjuk Önökkel, hogy megjelent a Tardoskeddi Hírmondó legújabb száma, mely megvásárolható a községi hivatal 1. sz. irodájában, a könyvtárban, illetve az Abar újságárusnál és a Varagya Minibazárban.

Nyugatszlovákiai disztribúciós r.t. értesíti a lakosokat, hogy tervezett munkák miatt 2019. április 29-én, 8:00-tól 14:00-ig nem lesz villanyáram a következő utcákban:

Bernolák, Gesztenye sor, Kistemető, Gorkij, Hviezdoslav, Szent István-tér, Jeszenszkij, Rózsás, Kertész, Cseresznyés 3. és Sport u.

10.00 és 13.30 közt a következő utcákban:

Gorkij, Hviezdoslav és Jaroš Kpt.

 

 

Az érsekújvári földhivatal értestíti azon lakosokat, akiknek ideiglenesen van kimérve szántóföld, hogy  2019.április  12-én  a Dolný Ohaj-i kultúrházban  összejövetelt szervez. Az összejövetelen  az 504/2003 –as törvényben lévő változások lesznek magyarázva konzultáció keretén belül. 

Ezúton meghívják  az érintett lakosokat az összejövetelre.

Tisztelt lakosok,

a napokban, 13:00 és 18:00 óra közt felkereshetik Önöket a ZSE munkatársai: HRNČÁR Martin és VIRA Lukáš, akik rendelkeznek meghatalmazással, illetve előzetes értesítéssel.

A ZSE munkatársainak adatait egyeztethetik a 0850 111 555 telefonszámon, illetve felettesükkel Ing. Rošák Dušannal a köv. tel. számon: 0948 042 962.

 

A Szlovák Vöröskereszt Helyi Alapszervezete értesíti a véradókat és községünk lakosait, hogy 2019. április 11-én, (csütörtök) 8.00 – 10.00 ó önkéntes véradásra kerül sor a Faluház nagytermében.

Minden régi és új véradót szeretettel várunk és köszönjük.

A Rokkantszövetség Helyi Alapszervezete értesíti tagságát, hogy 2019. április 29. (hétfő) 14.00 órai kezdettel évzáró taggyülést tart a Faluházban. A frissítőkről, kultúrműsorról és a jó hangulatrol a vezetőség gondoskodik.  Nem hiányzik majd a tombola sem.

Mindenkit szeretettel várnak.

Nyugatszlovákiai Vízművek r.t. értesíti a lakosokat, hogy a vízórák leolvasását fogják végezni községünkben a köv. utcákban: 

2019. április 23. – Kopernyikusz, Puskin, Petőfi és Káposztás,

2019. április 24. – Szövetkezeti, Kukučín, Ifjúsági,

2019. április 25. – Földműves, Széchényi.

 

A Közhasznú Vállalat felhívja a lakosok figyelmét, hogy 2019. április 1-4-ig a nagyméretű hulladékot fogják gyűjteni községünkben, azaz a régi bútorokat, asztalokat, székeket, mosdókat, matracokat és hasonló nagyméretű hulladékot, valamint a szennyezett fóliákat. A nagyméretű hulladékot azokon a napokon fogják elhordani, amikor a háztartási hulladékot hordják el az egyes utcákból. Kérjük Önöket, hogy elkülönítve tegyék ki a fa bútorokat, matracokat, mosdókat, szennyezett fóliákat. Továbbá kérjük a lakosokat, hogy utólag már ne rakják ki a nagyméretű hulladékot, mert a Közhasznú Vállalat munkásainak nincs módjukban visszatérni  azokba az utcákba, ahonnan már elvitték ezt a hulladékot.   

Ezenkívül felhívjuk figyelmüket, hogy április 1-4-ig a tiszta fóliákat és a polisztirént is fogják szedni.  A tiszta fóliát és a polisztirént külön-külön zsákba kell tenni, és minden zsákra rá kell ragasztani egy sárga PLAST feliratú levonót.

Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy a nagyméretű hulladék gyűjtésekor ne rakják ki a zöld hulladékot, sem más szelektált hulladékot. 

Köszönjük, hogy szelektálják a hulladékot.

Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszeripari Hatóság felhívja a figyelmet, hogy, ha valaki akár csak 1 sertést tenyészt otthoni fogyasztásra, disznóvágás céljából, sertést hizlal ezzel a céllal vagy sertést akar venni disznóvágásra és a sertés nincs bejegyezve a gazdasági állatok központi nyilvántartásába, hogy az állattartásról szól 39/2007-es törvényből adódóan ezt kötelező jelleggel be kell jelentenie.

A tenyésztőnek egy kitöltött nyomtatványt kell elküldeni a gazdasági állatok zsolnai központi nyilvántartásába, ahol regisztrációs számot kap.

Továbbá kötelező bejelenteni minden disznóvágást, legkésőbb 1 nappal a disznóvágás előtt az illetékes regionális állategészségügyi és élemiszeripari hatóságnál (lásd. www.svps.sk/zakladne_info/kontakty.asp). Tardoskeddiek esetében az illetékes szerv az Érsekújvári Regionális Állategészségügyi és Élelmiszeripari Hatóság, tel. szám 035/644 50 90

A be nem jelentett disznóvágást  fizikai személy esetén 400 – 1000 € bírságokkal sújthatják.

Bővebb információk https://www.svps.sk/zvierata/Reg_RCH_2019.asp találhatók.

Űrlap az egy sertést tenyésztők részére: „Registrácia chovu s jednou ošípanou na domácu spotrebu“

Űrlap a házi disznóvágásra eladott sertés bejelentésére: "Predaj ošípanej na domácu spotrebu"