Fõ tartalom

A Szlovák Gázművek felhívják a lakosok figyelmét, hogy egyes magánvállalatok helytelenül informálják a családi házak tulajdonosait, akiknek gázkészülékek fizetett revízióját ajánlják. Az ajánlataikbana Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium 508/2009 számú rendeletére hivatkozva azt állítják, hogy a gázkészülékek felülvizsgálata a a törvényből adódóan kötelező jellegű.

A Szlovák Gázművek figyelmeztetnek mindenkit, hogy ez a kötelezettség csak a lakások gondnokaira vonatkozik, a családi házak tulajdonosaira nem. A tulajdonosok saját döntése, milyen gyakran vizsgáltatják felül az otthonaikban található gázberendezéseket. A biztonság és a megbízhatóság érdekében a Szlovák Gázművek ajánlani tudja a családi házak gázkészülékeinek szakmai ellenőrzését és felülvizsgálatát, de nem kötelezi erre a tulajdonosokat. A gázkészülékek, kazánok, gáztűzhelyek gyártói a szereléshez szükséges útmutatásokban előírják, milyen időszakonként kell a készülékeket ellenőriztetni, és ezt ajánlott betartani.

A www.spp-distribucia.sk honlapon megtalálható azoknak a szakembereknek a listája, akiknek engedélyük van arra, hogy felülvizsgálják, ellenőrizzék a gázkészülékekeket.