Fõ tartalom

Előzetes regisztráció itt: https://www.vysledkovyservis.sk/ssb-prihlaska

 

 

Vasárnap is bőséges programmal várunk mindenkit!

#CEDCEP

A rendezvényt az Európai Únió - EACEA támogatja.

Kevés olyan autentikus cigányzenekar van, amelyik azután is meg tudja őrizni tisztaságát, miután igazán népszerűvé vált. Sokan elfelejtik, honnan jöttek, hova tartanak és az, ami egykor a hangszerek kíséretében őszintén rezgett a torokban, idővel megkopik, és egyre hamiskásabban szól. A Parno Graszt szerencsére az a csapat, amelyik meg tudta őrizni azt a kedvességet, azt az egyszerűséget és vidámságot, ami zenéjüket leginkább jellemzi. Ez a banda eszelősen szerethető, és pont azért, mert nem akarnak mások lenni, mint akik. Nem akarják hagyományőrző cigánydalaikat túlcifrázni, mert tudják, mekkora energia lakik fülbemászó dallamaik letisztultságában. 

"Koncertjeik alkalmával megelevendik a vidéki kocsma pálinkaleheletű hangulata, zörögnek a szekerek, pörögnek a szoknyák és suhognak a falevelek. Amikor először hallottam őket, nem tudtam betelni a látvánnyal, a zenészek szenvedélyesek, a szemek izzanak, az énekes asszonyok csípői ringanak. Ha némajáték lett volna, akkor is elnéztem volna őket órákig. A kannás egyszerre két kannán játszik, a szájbögő futamok megunhatatlanok, a dalszövegek klasszikusok, a taktus pedig előbb utóbb bárkit táncra perdít."

A zenekar hivatalos honlapja

Szeretettel várunk mindenkit aki kedveli az autentikus folklórt!

Tánccipők viselése erősen ajánlott!

Mikor: 2023. augusztus 19-én 21.00 órakor

Helyszín: a Borudvarnál található színpad Tardoskedden, az Alvégen

Szeretettel meghívjuk Önöket a tardoskeddi szabadtéri színpadon augusztus 18-án, pénteken este 20 órától kezdődő koncertsorozatra, amelyre a XXIV. Szent István-Napi ünnepségek keretén belül kerül sor. Fellép a Dívák Produkció az ABBA SHOW műsorral – Ladinek Judit, Fésűs Nelly, Dorogi Barbara és élő koncertet ad a WELLHELLO együttes.

Szombaton augusztus 19-én az alvégi parkban ad koncertet a Parno Graszt zenekar

Pontos program hamarosan!