Fõ tartalom

 

Az érsekújvári Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal felhívja a figyelmet, hogy 2019. április 1-jével hatályba lépett 417/2013-as az anyagi szükséghelyzetben élők segélyezéséről szóló törvénymódosítási rendelet, melynek értelmében új kötelezettségek vonatkoznak azokra, akik szociális segélyben részesülnek.

 

Alapvető változást jelent pl. a kedvezőtlen egészségi állapot elbírálásának időtartama, ill. annak vége. Felhívnánk a figyelmet arra, hogy ha a szociális segélyben részesülő személy ideiglenesen munkaképtelen, a hivatal felülbírálja az egészségi állapotát a szakorvosi vélemény alapján és ha a kedvezőtlen egészségi állapot véget ért, a szociális segélyben részesülő köteles részt venni havonta 32 óra terjedelemben az anyagi szükséghelyzetben élők segélyezéséről szóló törvény 10 § 3. bekezdésében feltüntetett tevékenységekben, annak ellenére, hogy továbbra is munkaképtelen.”

 

 

 

Tisztelt Lakosok! Amennyiben ez a probléma Önökre is vonatkozik, hívják az érsekújvári Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 035/ 2440 999  telefonszámát vagy keressék fel személyesen a hivatalt.