Fõ tartalom

A COVID-19 fertőzés által kialakult rendkívüli helyzet miatt a nagyméretű hulladék gyűjtésére Tardoskedden a következőképpen kerül sor:

2020. június 3-tól (szerda) június 6-ig (szombat), naponta 8.00 – 18.00 óráig a lakosok leadhatják a nagyméretű hulladékot az Építők utca végén található volt 1. telepen.

Kérjük a lakosokat, hogy a hulladékot  a meghatározott időben és helyen helyezzék el az 1-es telepen, NE A CSALÁDI HÁZ KAPUJA ELÉ!!! A családi házak elé kirakott nagyméretű hulladékot a község nem szállítja el.

Az Építők utcájában található 1-es telepen a hulladék elhelyezésénél a község megbízott alkalmazottja mindenkit útbaigazít.

A gyűjtés során a nagyméretű hulladékba, azok az elhasználódott - nem használt tárgyak kerülhetnek, amelyeket nagyobb méreteik miatt nem lehet a 120 literes gyűjtőedénybe – kukába rakni, mint pl. AJTÓK, FOTELOK, ÁGYAK, ASZTALOK, SZÉKEK, MATRACOK.

A nagyméretű hulladék lerakásáért a falu által fizetett illeték 73,20,- euro tonnánként! Ezért kérjük Önöket a nagyméretű hulladékgyűjtés feltételeinek szigorú betartására.

A nagyméretű hulladék gyűjtésekor T I L O S A BIOHULLADÉKOT, ELEKTRONIKÁT, HÁZTARTÁSI GÉPEKET, ÉPÍTKEZÉSI HULLADÉKOT ÉS GUMIABRONCSOT lerakni.

Továbbá felhívjuk a figyelmüket, hogy  2020. június  3-tól (szerda) június 6 - ig (szombat)  a TISZTA FÓLIÁK ÉS A POLISZTIRÉN is leadható a Mezőgazdasági szövetkezet volt 1. telepén az Építők utcájában. A tiszta fóliát és a polisztirént külön-külön zsákba kell tenni.

A BIOHULLADÉK ÉS A GUMIABRONCS leadható aMezőgazdasági szövetkezet volt 3-as telepén a Gesztenye sor végén. A gyűjtőudvar nyitvatartása: keddtől – péntekig 13.00 - 17.00, szombaton 9.00 – 13.00, 13.30 – 17.00 óráig.

A gyűjtőudvarra a háztartásokból származó zöld hulladékot és az építkezési hulladékot lehet kivinni. Kérjük a lakosokat, hogy válogassák külön az építkezési törmeléket, azaz külön a betont, földet, és az egyéb hulladékot, mint pl. téglák, cserepek, blokkövek.

AZ ELEKTRONIKA ÉS A HÁZTARTÁSI GÉPEK individuálisan leadhatók a Szolgáltatások háza udvarán munkanapokon 8:00 - 12:00 óráig.

Kérjük Önöket, hogy lehetőségeik szerint minél nagyobb mértékben szelektálják a hulladékot, mivel a különválogatott hulladék elszállítása ingyenes, amiért sem a lakos, sem a község nem fizet illetéket.

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZELEKTÁLJA A HULLADÉKOT!