Fõ tartalom

A Liliom őrs a 60-as sz. Sík Sándor cserkészcsapat legidősebb cserlészlányait foglalja magába. Ez az őrs még 2007 őszén alakult, akkoriban hatan voltunk. 2008-ban új tagokkal bővült az őrs, ekkor már nyolcan voltunk. Azóta néhányan elmentek, viszont helyettük jöttek újak, így 2010 szeptemberétől a felállás a következő:

• Száraz Bernadett – Berni (SŐV)
• Vincze Viktória – Viki (SŐV)
• Vanya Brigitta – Brigi (SŐV)
• Sztrecsko Boglárka – Bogi
• Bencze Erika - Ercsi
• Bencze Veronika – Veri
• Szabó Krisztina – Kika
• Csikós Alexandra – Szandi
• Vanya Tímea – Tímejka (ŐV)

Nagy örömömre a lányok nagyon aktívak, rendszeresen részt vesznek az őrsi gyüléseken, amelyek péntekenként 16:30-tól vannak a cserkészotthonban. Az őrsben vannak olyan lányok is, akik már segédőrsvezető képesítéssel rendelkeznek, ők aktívan kiveszik a részüket a csapatmunkából, ugyanis saját őrsöt vezetnek. De nem szabad elfeledkezni a többi lányról sem... Ez az őrs már roverőrsnek számít, tehát ha valami akcióra, ünnepségre, eseményre készülünk, mindenki szívesen segít a szervezésben, illetve szívesen képviseli csapatunkat.

Minden évben aktív résztvevői vagyunk az Országos Akadályverseny és Métabajnokság (OAMB) néven megrendezett szövetségi rendezvénynek, ahonnan mindig büszkén térünk haza. Reméljük az idei év még sikeresebb lesz számunkra, ugyanis a 2011-es OAMB Tardoskedden kerül megrendezésre. Szeptemberben tehát körülbelül 300 szlovákiai magyar cserkész látogat el falunkba. Reméljük, hogy ezzel a rendezvénnyel nemcsak cserkészcsapatunk, hanem Tardoskedd hírnevét is emeljük.
Nyáron a lányok újabb kiképzőtáborba készülnek, ahol biztos vagyok benne, hogy minden akadályt könnyen átugranak majd, hiszen talpraesett és céltudatos cserkészek és kellő cserkésztudással rendelkeznek.

Idén kerül megrendezésre a IV. Szövetségi Nagytábor, ahol Szlovákia összes magyarajkú cserkésze 10 napon át együtt fog táborozni. Remélem, hogy a mi csapatunk is szép számban képviselve lesz ezen a nagyszabású rendezvényen.

Én, mint őrsvezető, mindigis arra törekedtem és még most is az a célom, hogy ezek a lányok a csapatunkban megmaradjanak és soha ne szégyenljék a cserkészegyenruhát. Úgy gondolom, hogy a munkám gyümölcsöző volt és a lányokból jó cserkészek és jó vezetők váltak és remélem, hogy egyszer majd ők is olyan büszkék lesznek a saját őrsükre, mint én vagyok rájuk. További képek itt

Vanya Tímea (ŐV)