Fõ tartalom

Február 10-én volt községünkben az elsősök beíratásának napja a 2011/2012-es tanévre. A beíratás kapcsán mindkét helyi alapiskolában érdekes rendezvényeket szerveztek.
A J.A.Komenský Alapiskolában a mesék birodalmában várták a leendő elsősöket, amelynek során állatok, babák és természettel kapcsolatos kiállítást szerveztek. A gyerekek ezenkívül többféle foglalkozást is kipróbálhattak, úgy mint a rajzolást, festést, gyurmázást és hasonlókat. Senkit sem kellett sokáig kéretni, gyorsan és ügyesen bekapcsolódtak a tevékenységekbe. A J.A.Komenský Alapiskolába 30 gyermeket írattak be, ebből 2 gyermek szülei halasztást kértek.
A Szemerényi Károly Magyar Tannyelvű Alapiskolában a beíratás napján bábszínházat szerveztek a Budapesti Batyuszínház előadásában. A mese előtt a színház igazgatója röviden bemutatta intézményüket és szólt a meséről is, amelyet előadtak. Az előadásra a magyar óvodások is meghívást kaptak. Maga a beíratás az első osztályban zajlott, de a leendő elsősök bepillanthattak a zeneterembe is, ahol sok-sok régebbi és modern hangszert láthattak.
A Szemerényi Károly Magyar Tannyelvű Alapiskolát szeptembertől 19 elsős látogatja majd, beíratva 23 gyerek volt.
Minden elsősnek sok sikert kívánunk az iskolában. Sajátítsanak el minél több hasznos dolgot, és szerezzék meg a lehető legtöbb tudást